У своєму шоу «Харчова революція» Олівер розповів, з чого насправді робляться котлети для гамбургерів, чим серйозно похитнув репутацію найбільшої мережі ресторанів швидкого харчування McDonald’s.
Представники мережі McDonald’s завжди стверджували, що їхня продукція настільки дешева (хоча, на мій погляд, і не така вона і дешева), тому що вони закуповують м’ясо гігантськими гуртовими партіями. Насправді ж при виробництві начинки для гамбургерів вони використовують непридатні в їжу відходи м’ясного виробництва, попередньо відмиті в гідроксиді амонію для знезараження і додавання «їстівного» рожевого кольору.
– говорить Олівер у своїй передачі.
М’ясні напівфабрикати McDonald’s кухар образно назвав «рожевої тванню» через характерний колір і повну відсутність харчової цінності. До слова, у США використання гідроксиду амонію, також відомого як харчова добавка E527, є частиною «виробничої процедури», схваленої Міністерством сільського господарства.
Зараз компанія заявила, що збирається змінити рецепт, але не визнає, що причина події – заяви Олівера.
Джерело: mors.in.ua